کوچینگ را حرفه ای انجام دهید.
در آموزش کوچینگ سطح دو تلاش برای تکمیل و تثبیت مهارت کوچینگ به نحوی که مهارت جو بتواند بطور حرفه ای فرآیند کوچینگ را اجرا کرده و مراجع را تا دستیابی به نتایج مطلوب، بصورت حرفه ای پشتیبانی کند.
با ارتقای سطح دانستن، خواستن و توانستن خود با بهکارگیری شایستگیها و مهارتهای کوچینگی، میتوانید رهایی و قدرت واقعیتان را در ساختن دنیایی جذاب و اثربخش برای خود و دیگران تجربه کنید.
در کوچینگ سطح دو، بر روی توسعه مهارتهای عملی کوچینگ تمرکز میشود. شما یاد میگیرید که چگونه جلسات کوچینگ مؤثری را برگزار کنید، اهداف مراجعین را شفافسازی کنید، موانع را شناسایی کنید، و برنامههای عملی برای رسیدن به اهداف ایجاد کنید.
پیش نیازهای دوره کوچینگ سطح دو
1. مهارت سطح یک:
داشتن دانش و مهارت کافی از اصول و مبانی کوچینگ، پیشنیازی ضروری برای ورود به سطح دو است.
2. تجربه عملی:
داشتن تجربه در برگزاری جلسات کوچینگ، حتی به صورت آزمایشی، به شما کمک میکند تا مهارتهای خود را تقویت کرده و نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید.
سرفصل های دوره کوچینگ سطح دو
1- بازخورد
بازخورد یکی از ابزارهای قدرتمند کوچ است که به ایجاد آگاهی و شناخت بیشتر و عمیق تر مراجع در مورد خودش کمک می کند.
2- تبریک و قدردانی
تبریک و قدردانی به عنوان ابزاری برای دیده شدن نتایج اقدامات مراجع ئ تثبیت یا تائید آن استفاده می شود.
3- برانگیختن آگاهی
بینش و یادگیری مراجع را با استفاده از ابزارها و تکنیک هایی مانند پرسشگری قدرتمند، سکوت، استعاره یا قیاس تسهیل می کند.
4- پرسشگری قدرتمند
کوچ تکنیکهای مختلف پرسشگری و هدایت مکالمه را به نحوی بکار میبندد که موجب خلق آگاهی و تفکر عمیق در مراجع می شود و او را به سمت هدف و خواسته خود حرکت می دهد.
5- تسهیل رشد مراجع
کوچ با مراجع همکاری می کند تا یادگیری و بینش را به اقدام تبدیل کند. کوچ مراجع را تشویق می کند تا در فرآیند کوچینگ به صورت مستقل تصمیم گیرنده باشد.
6- فرآیند جلسات کوچینگ
در قلب هر رویکرد کوچینگ معمولا نوعی الگو یا مدل وجود دارد. این مدل به کوچ این امکان را می دهد تا موضوع یا مسئله را با مراجع به روشی منطقی ، واضح و توسعه ای پیش ببرد. همچنین مبنایی فراهم می کند تا امکان استفاده از تکنیک های کوچینگ با مراجع فراهم شود.
7- ابزارهای کوچینگ ۱
ابزارهای برقراری ارتباطات کوچینگ – ابزارهایی برای شفاف شدن نتایج موردنظر – ابزاری برای یافتن راه حل ها و ایجاد گزینه های مثبت – ابزارهایی برای کشف آنچه منجر به انگیزش رفتار می شود
8- ابزارهای کوچینگ ۲
ابزارهای ایجاد اعتماد و توسعه عملکرد شخصی – ابزارهایی برای افزایش حضور و تأثیر – ابزاری در جهت توسعه راهبرد و افزایش عملکرد – ده ابزار اضافه برای کوچ ها
9- آشنایی با جاویژه های (نیچ¬های) کوچینگ
کوچینگ زندگی- کوچینگ کسب و. کار- کوچینگ سلامت– کوچینگ سازمانی – کوچینگ اجرایی – کوچینگ مدیران – کوچینگ فروش – کوچینگ تحصیلی – کوچینگ شغلی و …
10- هوش هیجانی
هوش هیجانی در کوچینگ به مجموعهای از مهارتها و تواناییهایی اطلاق میشود که به فرد کمک میکند تا احساسات خود را درک کند، آنها را مدیریت کند و با دیگران به درستی ارتباط برقرار کند. این مهارتها شامل تواناییهایی مانند خودآگاهی، تنظیم احساسات، انعطافپذیری، همدلی و مهارتهای ارتباطی مؤثر میشود.
11- مدیریت تغییر در مراجع
مدیریت تغییر در کوچینگ به مجموعهای از روشها و فرآیندهایی اطلاق میشود که در هدفگذاری، برنامهریزی و اجرای تغییرات در زندگی و کار افراد کمک میکند. این فرآیند به منظور ایجاد تغییرات مثبت و بهبود در عملکرد، رفتار و نتایج فردی و سازمانی و در مواجهه با احساسات و باورهای محدود کننده، استفاده میشود.